Aktuális

Megérkeztek az e heti legszerencsésebb számok

Tömegpánik a focimeccsen: tucatnyi ember meghalt, amikor jegy nélküli szurkolók törtek be a stadionba

| Szerző: hirado.hu
Legalább tizenketten meghaltak, többen pedig súlyosan megsérültek Salvadorban, amikor rengeteg szurkoló egyszerre próbált bejutni egy labdarúgó-mérkőzés helyszínére. A tömegben pánik tört ki, sokan a lezárt kapukon keresztül próbáltak bejutni. A stadionba ezután több száz rendőrt és katonát vezényeltek a rend helyreállítására.

Percekig teljes volt a káosz San Salvadorban, a Cuscatlan stadionban. Két népszerű helyi futballcsapat játszott bajnoki mérkőzést, amikor tömegverekedés tört ki, amely azután tömegpánikba csapott át. A dulakodás akkor kezdődött, amikor jegy nélküli drukkerek egy csoportja az egyik kaput áttörve beözönlött az 53 ezer férőhelyes stadionba, hogy megnézzék a mérkőzést.

Először azt hittük tűz van, azután kiderült, hogy csak a tömeg elől menekülnek az emberek” – mondta egy kiérkező tűzoltó. Ekkor még nem lehetett tudni, vannak-e halottak. A tűzoltók, mentők, rendőrök gyorsan reagáltak, de időbe telt, mire sikerült szétválasztani a dulakodó tömeget.

Rengeteg ember gyűlt össze. Sajnos sok gyerek és idős ember is megsérült, amikor benyomták a kaput

– emlékezett vissza egy szurkoló.

Kapcsolódó tartalom

A mérkőzést a stadion bejáratánál zajló események ellenére elkezdték, de a játékot a huszadik perc után félbeszakították, miután a tömegből menekülő, és a könnyebben megsérült szurkolók többsége befutott a pályára.

A hatóságok eddig tizenkét áldozatról tudnak, közülük ketten kiskorúak.

Több ember kórházba került, két sérült állapota súlyos.

Amikor ilyen nagy tömeg gyűlik össze, sokan elesnek, és a földre kerülnek, ahonnan már nem tudnak felkelni, és gyakorlatilag megfulladnak” – nyilatkozta a rendőrség igazgatója. A salvadori rendőrség, valamint a köztársasági elnök is bűnügyi vizsgálatot rendelt el.

Kiemelt kép: Szurkolók segítenek sérült társaiknak a San Salvador-i Cuscatlan stadionban 2023. május 20-án. (Fotó: MTI/EPA/EFE/Miguel Lemus)

Ajánljuk még