Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Kínai hatóság szerint fennakadtak a Micron termékei a hálózatbiztonsági felülvizsgálaton

A kínai kibertér-szabályozó hatóság (CAC) szerint a Micron Technology amerikai memóriachipgyártó termékei nem mentek át a hálózatbiztonsági felülvizsgálaton, és ezért nem engedélyezi, hogy kulcsfontosságú infrastruktúrák üzemeltetői vásároljanak a vállalattól.

A Micron azt közölte, hogy megkapta a CAC értesítését arról, hogy befejeződött a vállalat Kínában értékesített termékeit érintő felülvizsgálat, és „várja, hogy folytathassák a tárgyalásokat a kínai hatóságokkal”.

Kapcsolódó tartalom

A CAC közleménye szerint a felülvizsgálat megállapította, hogy a Micron termékei komoly hálózatbiztonsági kockázatokat jelentenek Kína kulcsfontosságú információs infrastruktúra ellátási láncára, ami jelentős veszély Kína nemzetbiztonságára nézve.

A CAC nem részletezte, hogy milyen kockázatokat talált, és azt sem, hogy a Micron mely termékeiről van szó.

Kína március végén jelentette be a Micron termékeinek felülvizsgálatát.

Az Egyesült Államok és Kína kormánya között hosszabb ideje tartó vitában Washington exportellenőrzést vezetett be a Kínába irányuló chipgyártási technológiára, és igyekezett megakadályozni, hogy a Micron riválisa, a Yangtze Memory Technologies megvásárolhasson bizonyos amerikai alkatrészeket.

Kína 2021 szeptemberében vezetett be szabályokat a kulcsfontosságú információs infrastruktúra védelmére.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még