Aktuális

Földrengés volt Lengyelországban – beomlott egy bánya, egy ember meghalt

Kigyulladt egy középiskolai kollégium, többen meghaltak Guyanában

Tűz pusztított egy középiskolai kollégiumban vasárnap éjjel a Guyana középső részén fekvő Mahdiában, a katasztrófának legkevesebb húsz halálos áldozata és számos sérültje van – jelentette be a guyanai kormány.

Ez egy súlyos katasztrófa. Szörnyű és fájdalmas” – hangsúlyozta Irfaan Ali, a dél-amerikai ország elnöke, aki személyesen várta a georgetowni repülőtéren a kis bányászvárosból érkező mentőalakulatokat.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: a főváros két nagy kórházában szervezték meg a sérült diákok ellátását, és gondoskodnak róla, hogy mindenki a lehető legjobb ellátásban részesüljön.

A Georgetowntól délre fekvő Mahdiába magán- és katonai repülőgépekkel küldtek segítséget, mivel a térségben a heves esőzések miatt rendkívüli állapot van érvényben.

Natasha Singh-Lewis ellenzéki képviselő kifejezte együttérzését az áldozatok családjaival, és a tűz okának alapos kivizsgálására szólította fel a hatóságokat. Mint hangsúlyozta: fontos, hogy kiderüljön, mi okozta a tragédiát, hogy hasonló többé ne fordulhasson elő.

A 800 ezer lakosú ország egykor holland, majd brit gyarmat volt, 1966-ban nyerte el függetlenségét. Bár a szegény országok közé tartozik, a világ legnagyobb egy főre jutó olajkészletével rendelkezik, és annak kiaknázásától várja gazdasági fellendülését.

A szakértők szerint a Guyana-Suriname-medencében mintegy 15 milliárd hordónyi kőolaj található, számos földgázlelőhely mellett.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még