Baleset

Lezuhant egy hídról az autóbusz, negyvenöten meghaltak

Újabb információk érkeztek Silvio Berlusconi állapotáról

Negyvenöt napos kórházi kezelés után hazaengedték Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt. Krónikus leukémiához kapcsolódó tüdőfertőzés miatt szorult ellátásra – közölte a kórház pénteken.

A 86 éves politikust április 5-én szállították kórházba, és több mint tíz napig szorult intenzív kezelésre.

Kapcsolódó tartalom

A SkyTG24 televíziós hírcsatorna felvételein az volt látható, hogy Berlusconit egy fekete limuzinnal vitték haza, s pártja a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia!) is megerősítette, hogy a politikus elhagyta a milánói Szent Rafael kórházat.

Kórházi ellátása után az orvosok azt mondták, hogy Berlusconi krónikus myelomonocytás leukémiában (CMML) szenved. Tájékoztatásukból nem derült ki, hogy mikor észlelték először a rákbetegség jeleit a volt kormányfőn, csak annyit mondtak, hogy nem rövid lefolyású betegségről van szó.

Berlusconi a Forza Italia! alapítójaként a kórházból április elején rövid videóüzenetet küldött párttársainak és támogatóinak a párt kétnapos milánói kongresszusára. Ebben úgy fogalmazott, hogy készen áll a visszatérésre. A múlt héten két politikai szövetségese látogatta meg a kórházban, Giorgia Meloni miniszterelnök és helyettese, a szállítási tárca vezetője, Matteo Salvini.

Berlusconi egészségi állapota az elmúlt években romlott meg látványosan. 2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is járt kórházban, amióta három évvel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még