Aktuális

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót

Az orosz gyémántkereskedelem elleni szankciókat jelentettek be a G7-ek Hirosimában

Új, Moszkva elleni szankciókat jelentettek be a G7-országcsoport tagjai pénteken a csoport hirosimai csúcstalálkozóján, a büntetőintézkedések az orosz gyémántüzletet érintik.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió szintén korlátozza az Oroszországgal folytatott gyémántkereskedelmet.

„A gyémántok nem az örökkévalóságnak szólnak” – fogalmazott Michel, szójátékával a híres James Bond-film címére utalva.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette, hogy

a G7-ek emellett igyekeznek meggyőzni a szankciók fontosságáról azokat az államokat is, melyek nem tagjai az országcsoportnak. A csúcsra több ilyen országot, például Indiát is meghívták.

Mindeközben az Egyesült Királyság szintén büntetőintézkedéseket tett közzé a Moszkvának évente több milliárdos hozamot biztosító orosz gyémántbányászat és -kereskedelem ellen.

(Fotó: MTI/EPA)

A G7-csoport külügyminiszterei már áprilisban bejelentették, készek az Oroszország elleni szankciók fokozására. A háromnapos, ugyancsak Japánban tartott tanácskozáson Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán és az Egyesült Államok vezető diplomatái követelték az orosz erők azonnali, feltétel nélküli kivonását az ukrán területekről.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még