Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Sokakat megtaláltak a Mexikóban elhurcolt migránsok közül

Megtaláltak 49 migránst Mexikóban azok közül, akiket egy buszból hurcoltak el, több társuk és a két sofőr után azonban még tart a kutatás – közölte csütörtökön Luis Sandoval mexikói védelmi miniszter.

Mint mondta, a nemzeti gárda és a hadsereg mintegy 650 tagját mozgósították.

Kapcsolódó tartalom

A migránsokat Nuevo León és San Luis Potosí mexikói tagállamok határtérvidékének különböző pontjain találták meg. Harmincnégyet közülük egy farmról szabadítottak ki a biztonsági erők. Beszámolóik szerint egy benzinkútnál hurcolta el őket autóbuszukból egy bűnszervezet – mondta a miniszter Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök napi rendes sajtótájékoztatóján felszólalva. A kiszabadított migránsok – 23 férfi, 15 nő és 11 gyermek – többségükben hondurasi, illetve haiti állampolgárok, de a csoporttal tartottak olyan venezuelaiak, kubaiak, salvadoriak és brazilok is, akik az Egyesült Államokban akartak menedéket kérni. Sandoval hangsúlyozta, hogy az ügyben eddig senkit nem vettek őrizetbe.

José Luis Ruiz, San Luis Potosí állam főügyésze korábban közölte, hogy a buszt, amelyből az áldozatokat elhurcolták, üresen megtalálták egy földúton, Galeana település közelében, Nuevo León állam területén. A jármű a déli Tapachulából az északi Monterrey városába tartott, közel az Egyesült Államok határához.

A főügyész arról is beszámolt, hogy az Öböl nevű bűnkartell nevében telefonon fejenként 1500 dolláros (félmillió forint) váltságdíjat követeltek az elraboltakért.

Legutóbb április végén szabadítottak ki Matehualában közel 120 elhurcolt migránst a mexikói biztonsági erők.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még