Aktuális

Változás a 4-es és 6-os villamos vonalán

Összecsapások voltak Nigéria középső részén, sokan meghaltak

Legalább 85 ember meghalt a hét elején két közép-nigériai faluban a gazdák és pásztorok közötti összecsapásokban – derült ki a helyi hatóságok által csütörtökön közzétett adatokból.

Joseph Gwankat, a két falu képviselője a Palteau állambeli Mangu körzetben azt mondta, hogy először fordult elő, hogy többen meghaltak a gazdák és pásztorok közötti összecsapásokban Nigéria középső részén. Nyolcvanöt holttestet találtak.

Kapcsolódó tartalom

A helyi hatóságok korábbi, keddi jelentésükben még harminc halálos áldozatról számoltak be.

Juni Bala, a Plateau állambeli katasztrófavédelmi hivatal (Sema) vezetője azt mondta, a támadások „megtorlások” voltak a gazdák és a pásztorok között azt követően, hogy két héttel ezelőtt megöltek egy gazdát a földjén. Ezután a gazda rokonai megöltek egy pásztort. „Emberek ezrei, nők és gyerekek jelenleg az utakon keresnek menedéket, a házak még szerdán is égtek, amikor arra jártunk” – tette hozzá a tisztviselő –

A helyi rendőrség csütörtök reggel közölte, hogy öt embert vettek őrizetbe az erőszakkal összefüggésben. Hozzátette, hogy a biztonsági erőket bevetették, és visszatért a nyugalom.

Nigéria északnyugati és középső régióiban rendszeresen konfliktusok és feszültségek vannak a föld- és vízkészletek miatt a földművelő és pásztorkodó közösségek között.

Kapcsolódó tartalom

A gyilkosságok láncolata, amelyet megtorló akciók követnek, szélesebb körű bűnözéshez vezetett a régióban, ahol a bandák célzott támadásokat hajtanak végre falvak ellen, tömeges emberrablásokat és fosztogatásokat követnek el.

Ajánljuk még