Aktuális

Tűz ütött ki egy esküvőn, sokan meghaltak

Videón a bolti rablás, halálos lövést adott le a biztonsági őr

| Szerző: hirado.hu
Nem emeltek vádat az ellen a biztonsági őr ellen, aki lelőtt egy bolti tolvajt az Egyesült Államokban. A halálos incidens előtt az őr többször is felszólította a tolvajt, hogy álljon meg. A szóváltás dulakodásig fajult, végül az őr önvédelemből fegyvert rántott és rálőtt a támadójára, aki a helyszínen életét vesztette.

A San Franciscó-i kerületi ügyészség nyilvánosságra hozta egy üzlet biztonsági felvételeit, amelyen az látható, amint a bolti őr lelő egy tolvajt San Franciscóban.
Brooke Jenkins kerületi ügyész közölte, hogy nem emelnek vádat Michael Earl-Wayne Anthony biztonsági őr ellen, aki lelőtte a 24 éves Banko Brownt a Walgreens áruházban.

A felvételen látható, amint a bolti tolvaj, Brown egy táskával akar fizetés nélkül távozni az üzletből, de a biztonsági őr feltartóztatja. A két fél dulakodni kezdett, majd a biztonsági őr a földre kényszerítette Brownt, de amikor elengedte, a tolvaj ismét az ajtó felé kezdett szaladni. Anthony ezután fegyvert rántott, és rálőtt a tolvajra.

Kapcsolódó tartalom

Az őr elmondta a nyomozóknak, hogy többször is utasította Brownt, hogy tegye vissza a tárgyakat, de a férfi nem engedelmeskedett, emellett állítólag azzal fenyegette őt, hogy leszúrja, ha nem engedi el.

Állítása szerint akkor nyitott tüzet, amikor a gyanúsított megmozdult, és úgy tűnt, hogy támadni akar.

A tárgyaláson Jenkins elmondta, hogy a bizonyítékok és a szemtanúk beszámolói is alátámasztják azt, hogy Anthony önvédelemből cselekedett, amikor fegyvert rántott és lelőtte Brownt, ezért nem emelnek vádat ellene.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még