Aktuális

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót

Belehajtott a teherautó az iskolabuszba, hét gyerek súlyosan megsérült

Vádat emeltek a teherautósofőr ellen, aki kedden délután Melbourne külvárosában járművével hátulról beleszaladt egy iskolabuszba, amelyen 45 gyerek utazott. A balesetben hét gyerek súlyosan megsérült – közölték szerdán a helyi hatóságok.

A 49 éves teherautósofőr ellen több rendbeli, súlyos sérülést okozó, veszélyeztető gépjárművezetés miatt emeltek vádat.

A rendőrségi közlemény szerint

az iskolabusz éppen elindult a Melbourne külvárosában lévő iskolából, mikor egy kereszteződésben a teherautó hátulról beleszaladt. Az iskolabusz az ütközéstől felborult.

A balesetben az 52 éves buszsofőr is megsérült, de ő is részt vett a gyerekek mentésében. A roncsok közül a gyerekeket az iskolából a helyszínre rohanó tanárok és a járókelők próbálták kiszabadítani, amíg megérkeztek a mentők és a tűzoltók.

Kapcsolódó tartalom

A mentők 21 gyereket szállítottak kórházba, közülük heten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy további kórházi ellátásra szorulnak. A kórházban ápolt gyerekek életkora 5 és 11 éves között van, egyiküket még intenzív osztályon kezelik.

(Fotó: MTI/EPA)

A melbourne-i Királyi Gyermekkórház tájékoztatása szerint

a gyerekek traumás, vagyis balesetből származó ütéses, zúzódásos, fej- és testsérüléseket szenvedtek.

Egy gyereknek amputálni kellett a karját, és több gyereknél kellett részleges amputációt végezni, három gyereket pedig gerincsérülés gyanúja miatt vizsgálnak.

A buszban utazó gyerekek egy atlétikai rendezvény után indultak haza az iskolából, amikor a baleset történt.

Kiemelt képünk: MTI/EPA

Ajánljuk még