Aktuális

Két gyermeket ütöttek el Móron: miután mindkét kicsi jobban lett, a hálás család első útja a mentőállomásra vezetett

Támadás érte a francia elnök feleségének egyik rokonát a nyugdíjreform elleni tüntetések egyikén

Támadás érte a francia elnök feleségének egyik rokonát hétfőn este a nyugdíjreform elleni tüntetések egyikén. Emmanuel Macron francia elnök éppen hétfőn este adott a TF1 kereskedelmi televíziónak interjút, amelyben a vitatott reformjáról is szót ejtett, mondván, hogy a tüntetések ellenére az ország halad előre.

Brigitte Macron másodunokaöccse, akit egy úgynevezett csörömpölős tüntetés résztvevői ismertek fel és támadtak meg Amiens-ben, a fején, karján és lábán sérült meg, és kórházba kellett szállítani megfigyelésre.

Kapcsolódó tartalom

Emmanuel Macron francia elnök éppen hétfőn este adott a TF1 kereskedelmi televíziónak interjút, amelyben a vitatott reformjáról is szót ejtett, mondván, hogy a tüntetések ellenére az ország halad előre.

Ennek ellenére még mindig számosan tiltakoznak a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelése ellen a jelenlegi 62-ről 64 évre.

A megtámadott 30 éves férfi, Jean-Baptiste Trogneux az ismert csokoládégyártó Trogneux-dinasztiából származik, ahogy Brigitte Macron is, és az észak-franciaországi Amiens városában vezeti a Trogneux-csokoládé egyik márkaboltját. A csokoládégyáros elleni támadással összefüggésben a rendőrség nyolc embert állított elő, akik kedd reggel még mindig hatósági őrizetben voltak.

A megtámadott férfi apja, Jean-Alexandre Trogneux a France Bleu Picardie regionális rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy fiát megverték. Mint mondta, mióta Macront megválasztották elnöknek, az emberek tévesen azt hiszik, hogy a Trogneux-cég az övé.

Kapcsolódó tartalom

Nincs semmiféle pénzügyi kapcsolat a csokoládégyár és az elnöki pár között, ennek ellenére újra és újra pusztító gyűlölettel vagyunk kénytelenek szembesülni, több üzletünket is feldúlták már” – panaszolta Trogneux.

Senkinek sincs joga arra, hogy másokat megtámadjon annak ürügyén, hogy egy politikus családjának tagja – tette hozzá.

Ajánljuk még