Fontos

Brüsszelből üzent Orbán Viktor

Szlovákiai buszkarambol: több életmentő műtétet is el kellett végezni a magyar sérülteken

Magyar busz karambolozott Szlovákiában. A balesetnek halálos áldozata, valamint több súlyos és könnyebb sérültje van. A buszon az eddigi hírek szerint budapesti és miskolci utasok voltak. A helyszínelés még tart, de azt már lehet tudni, hogy mindkét sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje.

 

A baleset a délelőtti órákban történt, egy halálos áldozata van és 59 sérültje, közülük 13 a súlyos sérült, 8 a közepesen sérült, ők kórházi ellátásra szorultak.

Az M1 tudósítója elmondta: a könnyű sérültek közül is többen szorulnak kórházi kezelésre, közülük 19-et elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba.

A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni. Ők súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

Bartal Tímea hozzátette,

a helyi tűzoltólaktanyára szállították azokat a sérülteket, akik nem szorultak kórházi ellátásra, számukra az egyik épületben krízisközpontot állítottak fel.

„A laktanyába érkezik az a mentesítő autóbusz is, ami azokat az utasokat szállítja majd el, akik már szállíthatók, és visszautazhatnak Magyarországra” – fejtette ki.

A műsorban elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

A rendőrség továbbra sem adott információt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi okozhatta a balesetet.

Kapcsolódó tartalom

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a pozsonyi magyar nagykövetség kollégái ott vannak a helyszínen, valamint az összes érintett egészségügyi intézménybe is megérkeztek vagy úton vannak oda. Ha valaki a sérültekről szeretne érdeklődni, megteheti a hét minden napján 24 órában üzemelő konzuli tájékoztatási központ telefonszámán.

Kiemelt kép: Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsérültek (Fotó: MTI/AP/TASR/Michal Svítok)

Ajánljuk még