Aktuális

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót

Több tucat civilt mészároltak le ismeretlen fegyveresek Burkina Fasóban

Legalább 33-an vesztették életüket egy terrortámadásban Burkina Faso észak-nyugati részén a térség kormányzójának szombat esti bejelentése szerint.

Babo Pierre Basinga, Boucle du Mouhoun tartomány vezetője azt mondta, ismeretlen fegyveresek csütörtökön motorbiciklikkel hajtottak be egy piacra, ahol tüzet nyitottak az árusokra és a járókelőkre.

Március óta a rossz biztonsági helyzet miatt az ország nagy részében – Boucle du Mouhounban is – szükségállapot van életben.

Kapcsolódó tartalom

Burkina Faso, különösen annak északi része, 2015 óta az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekhez köthető dzsihadista csoportoknak tulajdonított erőszakspirálba került, amelyben több mint tízezer ember életét vesztette – civilek és katonák -, és mintegy kétmillió ember volt kénytelen elhagyni lakhelyét.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Legnan Koula)

Kapcsolódó hírek

Burkina Fasóban egyenruhás fegyveresek lemészároltak sok civilt
„Mintegy hatvan” embert megöltek a múlt héten a nyugat-afrikai Burkina Faso egyik északi településén „a nemzeti hadsereg egyenruháját viselő férfiak” – közölte helyi idő szerint vasárnap este Ouahigouya város ügyésze, nyomban bejelentve a nyomozás megindítását is.
Külföld

Ajánljuk még