Aktuális

Még mindig rejtély, mi okozta a furcsa egészségügyi problémákat

Húsz percre élt valódi szüleitől az 51 éve elrabolt nő

| Szerző: hirado.hu
Egy DNS-vizsgálat eredménye megerősítette annak a texasi nőnek a személyazonosságát, akit több mint fél évszázaddal ezelőtt raboltak el otthonából.

A Texas állambeli Fort Worth-i rendőrség szerint a klinikai DNS-vizsgálat is igazolta Melissa Highsmith személyazonosságát, akit 51 évvel ezelőtt, 22 hónapos korában elrabolt a bébiszittere. A család tavaly a 23andME otthon elvégezhető genetikai tesztnek köszönhetően talált újra egymásra – írja a New York Post.

Melissa 1971-es eltűnése előtt édesanyja, Alta Apantenco elvált férjétől, Jeffrie Highsmithtől, és a gyermekkel együtt Fort Worthbe költözött. Az akkor 21 éves egyedülálló anya hirdetést adott fel a helyi újságban, amelyben bébiszittert keresett, aki vigyázni tudott Melissára, amíg ő dolgozik. A nő Ruth Johnsont vette fel gyermeke mellé.

Johnson első munkanapján elvitte Melissát, és soha többé nem tért vele vissza.

Kapcsolódó tartalom

Az anya azonnal hívta a rendőröket, amikor a lányát nem hozták haza. A nő éveken át kereste Melissát, azonban minden lehetséges nyom zsákutcába vezetett.

2022 szeptemberében egy nő azt állította, hogy felismerte Melissát a Los Angeles-i Charlestonban. A Highsmith család októberben Texasból Charlestonba utazott, hogy ennek utánajárjon, de a nyom hamisnak bizonyult.

Melissa apja ekkor döntött úgy, hogy elvégezteti a 23AndMe DNS-tesztet. A mintákat a nyilvános weboldalra töltötték fel, és szakértők egy csoportja az adatbázis alapján Melissa gyermekeivel hozta őket kapcsolatba. Egy gyors internetes kereséssel megtalálták a gyerekek Facebook-oldalát és felvették velük a kapcsolatot.

A család tavaly hálaadáskor találkozott először.

Nyomasztó, de ugyanakkor a legcsodálatosabb érzés a világon” –  mondta Melissa.

A család egy pontosabb DNS-vizsgálaton is átesett, ennek az eredménye a múlt héten érkezett meg. Ez pedig szintén igazolta, hogy Melissa – akinek a nevét Melanie Waldenre változtatták – kevesebb mint 20 percre tőlük nőtt fel, és élete nagy részében Fort Worthben élt.

Bár a bébiszitter elleni esetleges büntetőjogi vádak már régen elévültek, a rendőrség továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsen az emberrabló felkutatásában.

Ajánljuk még