Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Lövöldözés volt egy németországi Mercedes-gyárban, két halott

| Szerző: hirado.hu
Két dolgozó életét vesztette, amikor lövöldözés tört ki a Mercedes-Benz dél-németországi Sindelfingenben található gyárában csütörtök délelőtt. A német hatóságok közölték, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

„Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz-gyár területén. Két ember életét vesztette” – közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője. A rendőrség egy Twitter-bejegyzésben megerősítette az ügyészség közlését.

A nyomozók őrizetbe vettek egy a gyárban dolgozó 53 éves férfit. A rendőrség és a katasztrófavédelem folytatja a nyomozást a helyszínen.

A rendőrség feltételezése szerint az őrizetbe vett férfi kifejezetten az egyik művezetőt vette célba,

számolt be honlapján a Bild.

„Folyamatos kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és igyekszünk tisztázni a tényállást. Az alkalmazottak biztonsága az első” – idézte a vállalat közleményét a német Focus Online.

Kapcsolódó tartalom

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, felsőkategóriás S osztályt gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő sindelfingeni telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak.

Rendőrségi- és mentőautók a dél-németországi Sindelfingenben lévő Mercedes-Benz-gyár előtt, ahol lövöldözés történt 2023. május 11-én. A rendőrség közlése szerint két ember meghalt, többen megsérültek. A feltételezett elkövetőt, egy 53 éves férfit letartóztatták, a nyomozás még tart. (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: Rendőrségi autó parkol a dél-németországi Sindelfingenben lévő Mercedes-Benz-gyár előtt, ahol lövöldözés történt 2023. május 11-én. A rendőrség közlése szerint két ember meghalt, és többen megsérültek a gyár területén történt lövöldözésben. A feltételezett elkövetőt, egy 53 éves férfit letartóztatták, a nyomozás még tart. (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még