Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Ajtót nyitott, majd robbantott: sokan megsérültek Németországban

Robbanás történt csütörtökön a németországi Ratingenben egy magasház egyik lakásában, több tűzoltó és rendőr megsebesült, a feltételezett robbantót elfogták, a lakásban egy holttestet találtak.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi városban történt esetről Herbert Reul tartományi belügyminiszter elmondta, hogy a társasház lakóközössége délelőtt értesítette a rendőrséget, hogy az egyik lakó postaládája megtelt, ami arra utalhat, hogy magatehetetlen ember van a lakásban.

A rendőrség a tűzoltóság segítségét kérte, hogy bejussanak a lakásba, ahol a társasházi adatok szerint egy nő él a fiával. Ő nyitotta ki az ajtót, és egy egyelőre ismeretlen szerkezettel robbanást idézett elő.

Tíz tűzoltó és két rendőr megsebesült, többen súlyosan.

A robbantás után riasztottak egy terrorelhárító egységet, amely megrohamozta a lakást és elfogta a feltételezett elkövetőt – a rendőrségi adatok szerint egy 57 éves férfit –, akit súlyos sebesülésekkel szállították kórházba.

Kapcsolódó tartalom

A lakásban egy holttestre bukkantak, Herbert Reul szerint egy hosszabb ideje halott nő maradványaira. A tartományi belügyminiszter azt is elmondta, hogy a közösségi portálokon regisztrált megnyilvánulásai alapján a feltételezett robbantó a koronavírus-tagadók közé tartozhat.

Ajánljuk még