Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Szakítana az „elhibázott” német migrációs politikával az iráni származású szabaddemokrata politikus

| Szerző: hirado.hu
Keményednek a frontok a német szövetségi kormány és a tartományok közötti szerdai csúcstalálkozó előtt, amely a migrációs válságról szól. A berlini kormány nem akar több pénzt áldozni a migránsok elhelyezésére és integrációjára, amit a tartományi vezetők elfogadhatatlannak tartanak. Még a kormánykoalícióban részt vevő FDP főtitkára, Bijan Djir-Sarai is gyökeres fordulatot sürget a migránspolitikában, és élesen bírálta az Angela Merkel vezetése alatt a németek nyakára hozott problémákat.

 

Gyökeres fordulatot sürgetett a német kormány menekültpolitikájában Bijan Djir-Sarai, a német Szabaddemokrata Párt (FDP) főtitkára. A szerdán kora délután kezdődött berlini migrációs csúcs előtt

az iráni származású (Teheránban született) szabaddemokrata politikus élesen bírálta az Angela Merkel exkancellár által bevezetett migrációs politika irányvonalát is.

„Nem lesz könnyű megbeszélés, ugyanis számos felfogás létezik a migrációval kapcsolatban. Fontosnak tartom azonban, hogy egységes nevezőre jussunk, vidéken ugyanis közben sok minden történik. Erre utalnak a tartományi vezetőkkel és a polgármesterekkel folytatott beszélgetéseim” – mondta Djir-Sarai a Glomex videómegosztó felületén megjelent videóban, amelyet a Focus Online hírportál is átvett.

Kapcsolódó tartalom

„Jobbá kell tennünk az adózási rendszert, hatékonyabban kell kezelnünk a migrációt, és egy olyan migrációs politikát kell kialakítani, ami összehangban van a valósággal” – jelentette ki a szabaddemokrata politikus.

Bealkonyult az Európában jelenleg követett migrációs politikának?

Djir-Sarai szerint nagyon fontos, hogy a német kormány szakítson azzal az „elhibázott” migrációs politikával, „amit immár sok éve követünk, nem csak Németországban, hanem más európai országiokban is”.

„Fontos, hogy elkerüljük azokat a katasztrofális hibákat Németországban, amelyeket a Merkel-féle migrációs politika hozott a nyakunkra”

– fogalmazott az FDP-s politikus.

Kapcsolódó tartalom

A berlini migrációs csúcstalálkozó fő témája a Németországba érkező migránsok elhelyezése és integrációja lesz, valamint, hogy a kormány, illetve a tartományok milyen arányban finanszírozzák ezt. A Die Welt szerint a szövetségi kormány nem hajlandó növelni a befizetéseket, és nem is érdekelt abban, hogy visszatérjenek a fejkvóta rendszeréhez.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Bijan Djir-Sarai (Getty Images)

Ajánljuk még