Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Meteorit csapódott egy családi házba

| Szerző: hirado.hu
A New Jersey állambeli Hopewell Township település rendőrsége azt közölte, úgy vélik, hogy a tárgy kapcsolatban állhat az Eta Aquarida meteorrajjal.

 

A helyi rendőrség azt próbálja kideríteni, hogy a világűrből érkezett-e az a kőzet, amely hétfőn egy házba csapódott. Sajtóközleményükben azt írták, hogy egy meteoritnak vélt fémtárgy csapódott be az érintett ház tetőszerkezetén keresztül – írta a Fox News.

A házban több ember is tartózkodott, amikor a hosszúkás, 10×15 centiméteres tárgy átütötte a tetőt, majd a mennyezetet, végül a padlóba csapódva megállt. Hozzátették, hogy senki sem sérült meg.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a tárgy kapcsolatban állhat az Eta Aquarida meteorrajjal. A Space.com szerint a meteorraj április 15. és május 27. között aktív, és május 5-6. között tetőzik.

Csúcspontján, tiszta égbolt esetén a megfigyelők óránként körülbelül 50 meteort láthatnak az égen. Az American Meteor Society (Amerikai Meteor Társaság) szerint a meteorok másodpercenként körülbelül óránként 66 kilométeres sebességgel haladnak.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még