Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Légitámadásban megölték Szíria egyik legismertebb drogkereskedőjét és családját

Meghalt Szíria egyik legismertebb drogkereskedője, felesége és hat gyereke légicsapásában hétfőn kora reggel – tudósított a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja és az állami Sham FM rádióállomás.

Marai al-Ramthant és családját a szíriai-jordániai határ közelében fekvő Suab nevű faluban érte a légicsapás. A másik támadást a déli Dara kormányzóságban hajtották végre, ahol egy kábítószergyártó üzemet semmisítettek meg.

Az akcióra néhány nappal azt követően került sor, hogy Jordánia közölte, Szíria területén készül fegyveres beavatkozásra. A két idézett forrás szerint a csapást a jordániai hadsereg hajtotta végre, ritkának számító lépés célja az lehetett, hogy megakadályozzák az országba, majd onnan az öbölmenti államokba irányuló kábítószer-kereskedelmet.

A jordániai állami média is tudósított a légicsapásról, de csak szíriai forrásokat idéztek.

Idén márciusban az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, majd az Európai Unió is szankciókat vezetett be szíriaiak, köztük Bassár el-Aszad elnök családtagjai ellen, akiket kábítószer előállításával, és -kereskedelmével hoztak összefüggésbe.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még