Aktuális

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdogan török elnök

Egyre több bolt zár be a megemelkedett bolti lopások miatt San Francisco belvárosában

| Szerző: hirado.hu
Annyira megszaporodtak a bolti lopások San Francisco belvárosában, hogy egyre több üzlettulajdonos – köztük patinás üzletláncé is – kénytelen bezárni boltjait. A lopások nemcsak a közbiztonságot veszélyeztetik, hanem a környék gazdaságára is negatívan hatnak. A metropolisz előkelő helyet foglal el a bolti lopások tekintetében az Egyesült Államok városai között.

A nagy múltú amerikai üzletlánc, a Nordstrom mindkét üzletét bezárja San Francisco belvárosában az utóbbi időszakban megemelkedett bolti lopások miatt. A cég üzletágvezetőjének közleményéből kiderült, annak ellenére döntöttek a bezárások mellett, hogy a cégcsoport 35 éve működtet üzleteket az amerikai metropolisz központjában, ám az utóbbi években annyira megváltozott a környék, hogy az hatással volt az üzletek forgalmára is.

Az egyik Nordstrom üzletnek helyet adó bevásárlóközpont szóvivője szerint

a vevőket és az alkalmazottakat is mind jobban érintő veszélyes körülmények miatt, egyre több kiskereskedő zárja be boltját, amely negatív hatással van a környék gazdaságára, valamint rávilágít San Francisco belvárosának egyre romló helyzetére.

A bevásárlóközpont üzemeltetői évek óta beszámolnak tapasztalataikról a város vezetésének, és sürgetik a döntéshozókat, hogy találjanak megoldást a problémára.

A Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség – a kiskereskedelemi szektor biztonságára vonatkozó – 2022-es felmérése szerint bolti lopások szempontjából San Francisco és a vele gyakorlatilag egybeépült Oakland az egyik „legfertőzöttebb” város az Egyesült Államok területén e tekintetben.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: foxnews.com

A kiemelt képen San Francisco Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Ajánljuk még