Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Kutyakölyköt kapott ajándékba a mexikói mentőcsapat Törökországtól

A mexikói hadsereg egy német juhászkutyakölyköt kapott ajándékba Törökországtól, miután a mexikói mentők a törökországi földrengés után zajló kutatómunka során elveszítették egyik mentőkutyájukat. Arkadast ünnepélyes külsőségek közepette fogadták Mexikóvárosban.

A mexikói védelmi minisztérium korábban közölte, hogy tárt karokkal várják a kutyakölyköt, s bíznak benne, hogy az elpusztult mentőkutya, Proteo nyomdokaiba lép. A három hónapos kiskutyát Törökországban online szavazáson nevezték el Arkadasnak, ami barátot jelent.

@hirado.hu A mexikói hadsereg egy új keresőkutyát kapott ajándékba Törökországtól #hiradohu #hírek #mexikó #hadsereg #keresőkutya #kutya #állat #törökország #ajándék #mentő #mentőcsapat #külföld #tiktok #foryoupage #foryou #nekedbe #neked #fyp #fy ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A Törökországból érkezett hetyke fülű, fekete-bézs állat a mexikóvárosi katonai laktanyában tartott ünnepségen párnázott zöld hámot viselt, amit kis mexikói zászló díszített. A hangszórókból szóló himnuszra izgatott ugatással válaszolt.

Arkadast a földrengések, természeti katasztrófák sújtotta helyszíneken túlélők utáni kutatásra fogják kiképezni, s ugyanahhoz a híres kutyás egységhez kerül, ahol Proteo is szolgált, és kiképzője is ugyanaz lesz.

Kapcsolódó tartalom

Proteo, a kilencéves német juhászkutya a török–szíriai határon idén februárban történt pusztító erejű földrengés után két túlélőt is felfedezett a romok alatt. Úgy tudni, hogy a kimerültségtől, a hideg időjárási körülmények közepette végzett munkától pusztult el. A kutyát hazájában katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra.

Ajánljuk még