Gyász

Elhunyt Gát György

Először szólalt meg Madeleine McCann, az eltűnt brit kislány húga

| Szerző: hirado.hu
A brit kislány, Maddie McCann eltűnése óta először szólalt meg a húga, a most 18 éves Amelie azon a megemlékezésen, amit Maddie eltűnésének 16. évfordulóján tartottak a leicestershire-i Rothley-ben.

A virrasztáson évek óta először fotózták le nyilvánosan Amelie-t, bepillantást engedve abba, hogyan nézhet ki idősebb testvére felnőttként. A gyertyagyújtáson Amelie szülei mellett állt szerettei és barátai körében. Ikertestvére, Sean nem vett részt a megemlékezésen.

„Örülök, hogy mindannyian együtt vagyunk, de ez egy szomorú alkalom” – szólalt fel Amelia a szertartáson.

Mint az már ismert, Madeleine McCann 2007-ben, nem sokkal negyedik születésnapja előtt tűnt el egy portugál szállodából. A portugál és a brit rendőrök nagy erőkkel indultak a keresésére, a szülei pedig egy nemzetközi keresőkampányt is indítottak a kislány megtalálása érdekében, de az ügy megoldatlan maradt.

Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt több mint másfél évtizedben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

Az utóbbi hónapokban ismét a címlapokra került az ügye, miután a lengyel Julia Wendell azt állította, hogy ő lehet a közel 16 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann. A törvényszéki vizsgálatra benyújtott DNS-minta azonban kiderítette, hogy nem ő az elveszett brit kislány.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A Portugáliában 2007 májusában eltűnt Madeleine McCann szülei által közzétett szórólap. A jobb oldalon látható képet számítógéppel készítették, míg a bal oldalon lévő fotó a kislány eltűnésekor, négyéves korában készült (Fotó: MTI/EPA)

Forrás: Daily Mail

Ajánljuk még