Baleset

Egy idős nő meghalt a Balatoni úton történt balesetben

Kártérítést követelnek az egyetemisták, mert haszontalan volt a képzésük

| Szerző: hirado.hu
Beperli az egyetemét egy csapat hallgató Ausztráliában, miután kiderült, hogy az intézmény nem akkreditálta a szakot, amit elvégeztek.

 

A queenslandi James Cook University tizennyolc hallgatója követel kártérítést, mivel az egyetem nem akkreditálta a szakot, amelyet elvégeztek. A mulasztás miatt az intézmény gyakorlatilag alkalmatlanná tette a hallgatókat a tanult szaktevékenységük elvégzésére.

„Hiába tanultam keményen három évig, a végén nem maradt lehetőségem rá, hogy pénzügyi tanácsadóvá váljak” – mondta az egyetem korábbi hallgatója, aki 2019-ben egy reklámból értesült az egyetem új pénzügyi szakáról, amelyet az intézmény az ágazat szabályozási követelményeinek megváltozása miatt vezetett be.

Miközben végezte, a képzésről az egyetemen is csak jókat hallott, az intézménynek azonban nem sikerült hitelesítenie a szakot, ez pedig csak azután vált nyilvánvalóvá, hogy a hallgatók végeztek volna. Egyesek a kötelező egyéves szakmai gyakorlatot is kénytelenek voltak kihagyni emiatt.

Mivel az egyetem nem reagált a felháborodott hallgatók megkereséseire, úgy döntöttek, nincs más lehetőség, mint az ügy jogi útra terelése. A hallgatók elmondása szerint az egyetem még azután sem tett lépéseket a képzés akkreditálása felé, hogy többen már a diplomájukat is megkapták, ezáltal többüket leendő munkahelyükön sem vették fel, mert a végzettségük nem volt megfelelő.

A csoportos keresetet benyújtó 18 hallgató ügyvédje, Duke Myrteza állítja, hogy 30 éves ügyvédi tevékenysége alatt még nem találkozott hasonló helyzettel.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: LADBible

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még