Időjárás

Elfújja a felhőket a szél, visszatér a virágpollen-csalogató napsütés

Elítélték a milánói szilveszteri csoportos nemi erőszak egyik elkövetőjét

Megszületett az első ítélet a milánói Dóm-téren 2021 szilveszter éjszakáján történt csoportos nemi erőszak ügyében, az északolasz nagyváros bírósága öt év tíz hónapot szabott ki egy Olaszországban született egyiptomi származású fiatalemberre kedden.

A huszonkét éves Abdallah Bouguedrát csoportos szexuális erőszak és bántalmazás elkövetéséért ítélték el.

A Torinóban született fiatalember 2021 utolsó napján barátaival Milánóba ment ünnepelni, és az éjszaka folyamán a dóm előtti téren egy akkor 19 éves lányt és barátnőjét először körbevették, majd a földre lökték, és rátámadtak.

Az ügyészség, amely hat év börtönt kért, a tárgyalás során hangoztatta, hogy a kivétel nélkül észak-afrikai származású fiatal férfiakból álló csoport „élő fallal” vette körbe a kiszemelt nőket, így a szilveszteri tömegben nem lehetett látni, mi történik.

Tíz nő tett feljelentést újév első napjaiban.

Négy férfit sikerült azonosítani a nők visszaemlékezése, valamint néhány szemtanú mobiltelefonnal készített felvételei alapján. Abdallah Bouguedrát szőkére festett haja és az általa viselt dzseki alapján tudták később azonosítani és őrizetbe venni.

Kapcsolódó tartalom

A milánói bíróság kötelezte az erőszaktevőt, hogy fizessen 30 ezer euró kártérítést áldozatának, és további 7000 euró büntetést a városi önkormányzatnak.

További két társa ügyében csütörtökön hoznak majd ítéletet.

A belügyminiszter, Matteo Piantedosi május 10-re rendkívüli biztonsági értekezletet hirdetett meg Milánóban a helyi hatóságok képviselőinek részvételével, miután április utolsó napjaiban három nőt erőszakoltak meg, közöttük egy marokkói turistát.

A milánói központi pályaudvaron hajnalban egy 27 éves marokkói hajléktalan három órára túszul ejtette, bántalmazta és megerőszakolta. A férfit a rendőrség a pályaudvar melletti parkban vette őrizetbe.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még