Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Újra elérhető a ChatGPT Olaszországban

Olaszországban ismét elérhetővé vált az Open AI cég mesterséges intelligenciára épülő chatbotja, a ChatGPT – közölte az olasz adatvédelmi hatóság (Garante).

A Garante március végén adatvédelmi aggályokra hivatkozva átmenetileg felfüggesztette a chatbot működését. Ugyanis szerinte a ChatGPT igazolhatatlanul gyűjtött és tárolt nagy mennyiségű személyes adatot, valamint nem közölte megfelelően a felhasználókkal, hogy az oldal milyen személyes információkat tárol.

Az ügy kapcsán vizsgálni kezdték azt is, hogy a chatbot működése megfelel-e az Európai Unió általános adatkezelésre vonatkozó szabályzatának (GDPR).

Kapcsolódó tartalom

Az OpenAI „fokozott átláthatósággal és az európai felhasználók jogainak tiszteletben tartásával” a hatósági engedély alapján újra elérhetővé tette a szolgáltatást Olaszországban – olvasható a Garante közleményében.

Az olasz hatóság szerint az OpenAI immár megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket előírtak számára. A weboldal közérthetőbben magyarázza el, hogy hogyan kezeli a felhasználók adatait, bizonyos adatok megadását nem kötelezővé tette, és a 13 év alatti gyerekek esetében korlátozta a használható funkciókat.

Ajánljuk még