Aktuális

Orbán Viktor: Fejsze kellett, de sikerült lefaragni az inflációt

Lezsák Sándor felszólalt a Türk Államok Parlamenti Közgyűlésén

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke részt vett és felszólalt a Türk Államok Parlamenti Közgyűlésének (TÜRKPA) pénteki, Ankarában rendezett 12. plenáris ülésén – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke szombaton.

Szilágyi Zoltán közleménye szerint az Országgyűlés alelnöke beszédében kiemelte, hogy „hazánk az egyedüli EU-tagállam a türk együttműködésben”. Megismételte Orbán Viktor miniszterelnöknek a Türk Államok Szervezete csúcstalálkozóján elhangzott kijelentését, miszerint Magyarország nem fog hozzájárulni az EU-n belül ahhoz, hogy a türk államok érdekeit hátrányosan érintő döntések szülessenek.

Lezsák Sándor a nemzetközi rendezvény alkalmából kétoldalú megbeszélést folytatott Mustafa Sentoppal, a Török Nagy Nemzetgyűlés elnökével.

Ezen a megbeszélésén érintették a kétoldalú kapcsolatok, a közelgő török választások, valamint a NATO bővítésének aktuális kérdéseit

– tudatta a sajtófőnök.

Az Országgyűlés alelnöke találkozott Sultan Raevvel, a Türk Kultúra Nemzetközi Szervezete (TÜRKSOY) főtitkárával, akivel a kulturális együttműködés további élénkítéséről állapodott meg. Lezsák Sándor megkoszorúzta Kemal Atatürk síremlékét és koszorút helyezett el Attila ankarai lovasszobránál is – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még