Baleset

Öt jármű ütközött az autópályán, tíz kilométeres a torlódás

Íjjal akart végezni egy kislánnyal az ámokfutó

| Szerző: hirado.hu
Tíz és fél év börtönbüntetésre ítélték szerdán azt az ausztrál férfit, aki két éve íjjal akart levadászni egy 15 éves lányt.

 

A 28 éves Benjamin Jeremy Bourke szerdán bűnösnek vallotta magát a 2020 szeptemberében elkövetett gyilkossági kísérletben a kelet-ausztráliai Boovalban.

A férfi akkor egy élelmiszerboltban több nyílvesszővel is eltalálta áldozatát, az egyik a felsőtestébe fúródott, miután áthatolt a kezén.

Miután többen a sebesült kislány segítségére siettek, a férfi kalapáccsal rontott rájuk. Ekkor azonban két vásárlónak sikerült lefognia és feltartóztatnia.

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy a támadó azután vette célba a lányt, miután az egyik lakótársával folytatott vitát követően úgy döntött, öngyilkos lesz, célját pedig úgy érheti el, ha a rendőrök lelövik.

Íjjal, öt nyílvesszővel, három kalapáccsal és két késsel felfegyverkezve felvett egy maszkot és elindult, hogy megkeresse áldozatát. Az utcán sétálva célba vett egy kocogó nőt, de elvétette. Ezután találta meg a 15 éves lányt.

„Azért, hogy kiprovokáljon egy erőszakos patthelyzetet, úgy döntött, kiolt egy életet” – mondta mondta Matt Le Grand ügyész a tárgyaláson.

A pszichiátriai jelentés szerint a férfi primitív és éretlen személyiséggel rendelkezik, dühös volt a világra és jogosnak érezte antiszociális viselkedését. Enyhe autizmussal és személyiségzavarral diagnosztizálták.

Szerdán tíz és fél év börtönbüntetésre ítélték, aminek a 80 százalékát le kell töltenie, mielőtt a feltételes szabadlábra helyezéséről tárgyalhatnának.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: The Guardian

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még