Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

Vacsorázni hívta át áldozatait a sorozatgyilkos, így végzett vendégeivel a rendőrfőnök felesége

Egy magas rangú thaiföldi rendőr feleségét azzal gyanúsítják, hogy az utóbbi években kilenc embert gyilkolt meg ciánnal, soron következő tizedik áldozata pedig csak a szerencsének köszönhetően élte túl a nő újabb gyilkossági kísérletét.

A gyanúsított tizedik kiszemelt áldozata egy másik rendőr felesége lett volna, akit a többi áldozathoz hasonlóan vendégségbe hívott, majd a „szokott módon” a vacsorájába csempészett cianiddal megpróbálta eltenni láb alól.

Kapcsolódó tartalom

Szuracsate Hakparn, a thaiföldi országos rendőrfőkapitány-helyettes újságíróknak elmondta, hogy

az áldozat ezúttal csak azért maradhatott életben, mert evés közben „szerencséjére” rosszul lett és kihányta az elfogyasztott mennyiséget.

A rendőrség eredetileg azzal gyanúsította a Bangkokban kedden letartóztatott, harmincas éveiben járó nőt, hogy két héttel ezelőtt meggyilkolta egyik barátnőjét a Bangkoktól nyugatra fekvő Ratcsaburi tartományban.

Kapcsolódó tartalom

A holttesten végzett boncoláskor a nő szervezetében cián nyomaira bukkantak. A hatóságok a nő kihallgatása közben hozták kapcsolatba több, más tartományban elkövetett ciánmérgezéses esettel.

A boncolások alkalmával az áldozatok holttestében cianidot találtak, „ez tehát azt jelenti, hogy az áldozatok szájon át vették be a mérget”

– tette hozzá Szuracsate Hakparn.

Rendőrségi közlés szerint a nő, aki egy tartományi rendőrfőnök-helyettes felesége, elismerte, hogy „ismerte az áldozatait”, de tagadja az ellene felhozott vádakat.

A nyomozók úgy vélik, a gyilkosságok indítéka a pénz lehetett. A Canal3 helyi tévécsatorna értesülései szerint a gyanúsított tavaly és idén három-három embert ölt meg, de lehet, hogy három másik, évekkel korábban elkövetett gyilkossághoz is köze van.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még