Baleset

Öt jármű ütközött az autópályán, tíz kilométeres a torlódás

Libanon szigorúbb szabályokat vezetett be a szíriai menekültekkel szemben

Libanon szigorúbb szabályokat vezetett be a szíriai menekültekkel szemben, egyebek között menekültstátuszát is elvesztheti az, aki elhagyja a közel-keleti ország területét – ismertette szerdán Nadzsib Mikáti ügyvivő miniszterelnök kormányának több minisztere.

Az NNA helyi hírügynökség szerint Mikáti felszólította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR), hogy ossza meg a Libanon területén tartózkodó szíriai menekültekről rendelkezésére álló adatokat egy héten belül.

Kapcsolódó tartalom

Az utóbbi két hétben a libanoni hadsereg több száz szíriai állampolgárt állított elő, több tucat olyan embert pedig kitoloncoltak, aki illegálisan utazott be, illetve tartózkodási engedélye lejárt.

A UNHCR adatai szerint Libanon mintegy 1,5 millió menekültnek ad otthont, de mindössze 800 ezren vannak hivatalosan is regisztrálva a szervezetnél. Lakosságarányosan Libanon fogadta be a világon a legtöbb szíriai menekültet.

Amióta a damaszkuszi kormány visszaszerezte az ellenőrzést Szíria területének túlnyomó része felett, számos ország igyekszik a szíriai menekülteket hazairányítani. Libanon 2019 óta súlyos gazdasági válsággal küzd, ami miatt számos libanoni és ott élő szíriai megélhetése került veszélybe.

Ajánljuk még