Aktuális

Csökkent az alapkamat

Fúrót szegezett mozgássérült szomszédja fejéhez

| Szerző: hirado.hu
Az áldozat súlyos sérüléseket szerzett a koponyáján és a karján, melyért a vádlottat most öt év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Letartóztattak egy volt manchesteri ápolónőt, aki elektromos fúróval támadt a szomszédjára, annak ellenére, hogy semmi köze nem volt a családjaik közötti vitához.

Jade Kent váratlanul betört Amy Hardman otthonába, lelökte egy székre, majd a fejéhez szegezett egy elektromos fúrót, miközben azt kiabálta: “Meg foglak ölni”.

A 31 éves Kent vallomása szerint bosszút akart állni, miután hétéves lánya állítólag illetlen üzeneteket kapott Hardman élettársának nyolcéves unokaöccsétől.

A megfenyegetett 39 éves Hardman ízületi gyulladásban szenved és mozgássérült robogót használ. Miközben megpróbált elmenekülni a fúró elől, többszörös vágást szenvedett a koponyáján, és a karján is megsérült.

Az eset tavaly május 29-én történt, melynek részleteire Geoff Whelan ügyész így emlékezett vissza:

A vádlott a támadás előtt Amy Hardman élettársával, Stephen Burnsszel keveredett vitába az utcán, a kisfiú hónapokkal ezelőtti üzenete miatt. Burns rámutatott, hogy az unokaöccse csak nyolcéves, majd megkérte a nőt, hogy menjen haza.

Kapcsolódó tartalom

A vádlott valóban hazament, de alig hat perccel később látták, amint végigfut az utcán a furóval a kezében, majd beront Hardman házába.

“A támadás nem ért véget azzal, hogy Jade kilépett a házamból. Most minden alkalommal, amikor a tükörbe nézek, eszembe jut, hogy mit tett velem. Nem tettem semmit, amiért megérdemeltem volna a testemen lévő sebhelyeket”

– nyilatkozta az áldozat

Jade Kent bűnösnek vallotta magát szándékos súlyos testi sértés okozásában és súlyos betöréses lopásban.

Kentet öt év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték, és határozatlan időre szóló távoltartási végzést kapott, mely megtiltja neki, hogy újra kapcsolatba lépjen Hardmannel.

Ajánljuk még