Aktuális

Elhunyt O.J. Simpson

Tucker Carlson elhagyja a Fox Newst

| Szerző: hirado.hu
Távozni kényszerül az amerikai televíziózás két ismert személyisége, Don Lemon, a CNN és Tucker Carlson, a Fox News hírtelevízió műsorvezetője.

A CNN szűkszavú első közleményében annyit tett közzé, hogy megváltak Lemontól, a műsorvezető távozása okát azonban nem említette. A közleményben megköszönték a műsorvezetőnek az elmúlt 17 évben nyújtott hozzájárulását a csatorna munkájához, és sok sikert kívántak neki a jövőre nézve.

Kapcsolódó tartalom

Ma reggel értesített az ügynököm, hogy a CNN megszüntette a szerződésem. Meg vagyok döbbenve” – írta hétfőn Dom Lemon a Twitteren. „Tizenhét év után a CNN-nél úgy véltem a vezetésben lesz annyi tisztesség, hogy közvetlenül szól nekem. Nem kaptam semmi arra utaló jelzést, hogy nem folytathatom szeretett munkámat a csatornánál” – tette hozzá.

 

A műsorvezető bejegyzésére a CNN válaszközleményt adott ki, amely szerint volt alkalmazottjuk megállapítása pontatlan, ugyanis felajánlották neki a lehetőséget arra, hogy találkozzon a médiavállalat vezetőivel, de ehelyett a közösségi médián keresztül tett nyilatkozatot.

Az elbocsátás előzménye, hogy Don Lemont februárban a CNN két hétre levette a reggeli műsorból, amelynek két kollégájával volt műsorvezetője, miután a nők életkorára tett megjegyzést Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetre és kormányzóra, republikánus elnökjelölt-aspiránsra utalva.

A Fox News szintén hétfőn közölte, hogy közös megegyezéssel megválik Tucker Carlsontól. A csatorna megköszönte Carlsonnak eddigi munkáját, de nem közölte távozásának pontos okát. A döntés váratlanságára utal, hogy a népszerű műsorvezető péntek esti műsorában azzal búcsúzott, hogy viszontlátásra hétfőn, a csatornán pedig még hétfőn is reklámozták Tucker Carlson interjúját Vivek Ramaswamy republikánus elnökjelölt-aspiránssal. A Fox News hétfői bejelentése szerint a műsorvezető utolsó adása április 21-én pénteken volt látható.

Az ügy előzménye, hogy a Fox Corp., a hírcsatorna anyavállalata április 19-én peren kívüli egyezségre jutott a Dominion Voting Systems (DVS) választási rendszereket gyártó céggel a csatorna ellen indított rágalmazási perben. E szerint a jogi eljárás lezárása fejében a Fox 787,5 millió dollárt (270 milliárd forint) fizet az őt perlő vállalkozásnak. A DVS 1,6 milliárd dollárra (548 milliárd forint) perelte a Foxot, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.

Carlsonnak tanúvallomást kellett volna tennie az eljárás során. A DVS szerint a Fox műsorvezetője rágalmazással felérő kijelentéseket tett a 2020-as elnökválasztást követően a vállalatról. A DVS azt állította, hogy Carlson üzenetváltása stábjával elegendő bizonyítékot szolgáltat arra, hogy tudták, hamisak azok az állítások, miszerint a szavazógépeket a voksolás elcsalására használták volna.

A Tucker Carlson Tonight a Fox News egyik legnézettebb műsora volt, amely esténként rendszerint több mint hárommillió nézőt volt képes a képernyők elé ültetni.

Ajánljuk még