Időjárás

Kettészakad ma az ország – térképen mutatjuk, milyen idő várható

Terrortámadáshoz hasonlította a kenyai elnök a tagjait halálra éheztető szekta ügyét

Kenyában 67-re nőtt a tagjait halálra éheztető szekta halálos áldozatainak száma a The Guardian című brit lap szerint, az ország elnöke hétfőn terrortámadáshoz hasonlította a tragédiát.

Mark Ruto azonnali és átfogó vizsgálatot sürgetett, hangsúlyozva, hogy az ügy büntetőjogi kategória, és semmi köze a valláshoz, az őrizetbe vett szektavezért, Paul Makenzie Nthengét pedig hamis pásztornak nevezte.

Kapcsolódó tartalom

Az államfő egyúttal határozottabb fellépést ígért „a terrorista szekták” ellen.

A terroristák a vallást használják fel borzasztó tetteik igazolására. A Makenzie-he hasonlók is a vallást használják éppen ilyen dolgokhoz” – fogalmazott.

A rendőrség közlése szerint hétfőn 11 újabb holttestet exhumáltak az ország északi partjainál lévő Malindini körzet erdős részén.

A hatóságok esetleges túlélők és további holttestek után kutatnak a környéken – tették hozzá.

A kenyai vöröskereszt úgy tudja, több mint 110 embert keresnek.

Kapcsolódó tartalom

A kenyai hatóságok több mint egy hete mentették meg a szekta mintegy tucatnyi tagját, akikről megtudták, hogy a „Jézussal való találkozás” és az üdvözülés reményében éheztek egy erdei magánbirtok házaiban. Akkor négy szektatag holttestét találták meg az erdőben.

Beszámolók szerint a zárt közösség a Good News International Church nevű szektához tartozott. Helyi sajtóértesülések szerint a vezetőn kívül a szekta hat tagját is őrizetbe vették.

Ajánljuk még