Legfrissebb

Tovább nőtt a krasznogorszki merénylet halálos áldozatainak száma, befejeződött az áldozatok elszállítása

Schumacher nem beszélt: kirúgták a német pletykalap főszerkesztőjét a kamuinterjú miatt

| Szerző: hirado.hu
A Funke Médiacsoport igazgatótanácsa pénteken menesztette Anke Hoffmannt, a Die Aktuelle című bulvárlap főszerkesztőjét, miután kiderült, hogy a lap mesterséges intelligencia segítségével „készített” igazinak feltüntetett interjút a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacherrel, aki közel tíz éve a nyilvánosság elől elzártan él.


„Világszenzáció! Michael Schumacher: Az első interjú”
– hirdeti harsányan a Die Aktuelle című pletykalap április 15-i számának címlapja, a hétszeres F1-es világbajnok mosolygós fotójával illusztrálva. A 2023/16. lapszám harmadik oldalán megjelent

főszerkesztői köszöntőben ez áll: „Rég várt válaszok a legégetőbb kérdésekre, amelyekre az egész világ oly régóta kíváncsi”.

Mindezzel a lap azt sugallta, hogy munkatársa(i) exkluzív interjút készített(ek) Schumacherrel, aki a 2013. decemberében történt tragikus síbalesete óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Kapcsolódó tartalom

Mint kiderült, a Die Aktuelle által beharangozott interjú a ChatGPT nevű, mesterséges intelligencián alapuló program segítségével készült, vagyis Schumacher helyett számítógépes algoritmusok generálták a válaszokat.

Az előbb Németországban, majd világszerte óriási felháborodást kiváltott eset miatt a lap kiadója, a Funke Médiacsoport rendkívüli igazgatótanácsi ülést hívott össze péntek délutánra, amelyen úgy döntöttek: elbocsátják a lap főszerkesztőnőjét, Anke Hoffmannt.

Kapcsolódó tartalom

Schumacher közel tíz évvel ezelőtt történt síbalesete óta csak 24 éves fia, az előző két évben még a Forma–1-ben versenyzett Mick Schumacher, illetve felesége, Corinna mesélt az F1-es legendával kapcsolatos közös családi élményekről lapinterjúkban, illetve a Netflix F1-es tematikájú sorozatában, a Drive To Survive-ban.

Maga Michael Schumacher azonban – vélhetően maradandó sérülései miatt – egyetlen alkalommal sem állt a nyilvánosság elé, a család pedig nem tett közzé róla fotókat.

Forrás: Focus Online

A címlapfotó illusztráció, forrás: Twitter 

Ajánljuk még