Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Michael Schumacher családja reagált a vérlázító álinterjúra

| Szerző: hirado.hu
Pert indít Michael Schumacher családja a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilótával hamis interjút közlő német pletykalap, a Die Aktuelle ellen.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, óriási botrányt kavart az az interjú, amelyet nemrégiben a Die Aktuelle című magazin közölt azt a látszatot keltve, mintha az autóversenyző válaszolt volna kérdéseikre.

Kapcsolódó tartalom

Az újság címlapján hirdette, hogy tíz év után itt olvasható az első interjú a legendás sportolóval, aki 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedett. A cikk címe egy Schumacher szájába adott idézet: „Az életem teljesen megváltozott”, a cikk pedig kérdezz-felelek interjú formájában azt sugallja azt, hogy ez egy beszélgetés a korábbi versenyzővel.

Azt csak később tisztázták, hogy nem az igazi Schumacherrel, csupán egy mesterséges intelligencián alapuló rendszerrel, egy robottal beszélgettek, amely az interneten megtalálható információkat felhasználva képes szimulálni a hírességekkel való beszélgetéseket.

A BBC csütörtökön közölte, hogy Michael Schumacher családja pert indít a Die Aktuelle ellen a megtévesztő cikk miatt. A család a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy valóban jogi útra fogják terelni az ügyet. A BBC megkereste Die Aktuelle kiadóját, de nem kívántak reagálni a hírre.

 

Ajánljuk még