Időjárás

Lecsapott a jégeső, néhol még havazott is

Robotkutyát vetettek be a kocsik súlya alatt összeomló parkolóházban

| Szerző: hirado.hu
A Boston Dynamics által készített 30 kilós robotkutyát egy évvel ezelőtt vásárolta meg a rendőrség kifejezetten a keresési és mentési feladatokhoz.

 

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, kedden összeomlott egy parkolóház Manhattanben, egy ember életét vesztette, legalább öten megsérültek. Az első vizsgálatok szerint az épület tetején parkoló járművek súlya, valamint az ingatlan állapota idézhette elő a tragédiát.

A New York-i rendőrség (FDNY) egy robotkutyát vetett be az összeomlott parkolóház romjai közé, hogy túlélők után kutasson, és felmérje a pusztítást, amely egy ember halálát és öt ember sérülését okozta – írja a The New York Post. 


A Spot nevű mechanikus kutyát a tűzoltók helyett vetették be, miután a közel 100 éves épület szerkezetét nem tartották annyira biztonságosnak, hogy emberek közelítsék meg – közölték a hatóságok.

Egy – a helyszínen tartózkodó személy által készített – videón látható, amint a 75 000 dolláros (átszámítva körülbelül 25 millió forintos) robotkutyus egy halom épülettörmelék felé sétál, majd az oldalára esik, amikor megpróbál átmászni egy törött betonlapon.

A Boston Dynamics által készített 30 kilós robotot egy évvel ezelőtt vásárolta meg a rendőrség kifejezetten a keresési és mentési feladatokhoz.

Ajánljuk még