Interjú

Orbán Viktor: Ősztől visszatérhet a reálbér-növekedés

Terroristavezér szíriai elfogásáról számolt be az FSZB

Elfogták Szíriában a tádzsik állampolgárságú T.M. Nazarovot, aki az Iszlám Állam terrorszervezet egyik vezetőjeként terrortámadások végrehajtását tervezte a moszkvai régióban és Novoszibirszkben – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) fővárosi területi parancsnoksága.

A tájékoztatás értelmében a 34 éves terrorista egy tádzsik állampolgárokból toborzott sejtet hozott létre, amely házilag előállított robbanóeszközökkel népes helyeken, egyebek között vasúti létesítmények ellen tervezett merényleteket elkövetni. Nazarovot, akit Szíriában azonosítottak és fogtak el az FSZB „nemzetközi partnerei”, Moszkvába szállították és elítélték, az általa alapított csoportot pedig felszámolták.

Kapcsolódó tartalom

Az FSZB szerint Nazarovot életfogytiglani szabadságvesztésre és másfél millió rubel (jelenlegi árfolyamon 6,2 millió forintot meghaladó) bírságra ítélték különböző bűncselekmények – köztük terrorista tevékenység szervezése és benne való részvétel, törvénybe ütköző fegyver- és robbanóanyagbirtoklás – 21 rendbeli elkövetésének címén.

Ajánljuk még