Időjárás

Lecsapott a jégeső, néhol még havazott is

Az amerikai hadsereg katonai járművei ütköztek egy német autópályán, heten megsérültek

| Szerző: hirado.hu
Súlyos közlekedési baleset történt a bajorországi Amberg közelében az A6-os autópályán hétfőn, nem sokkal dél előtt. Az amerikai hadsereg (U.S. Army) több szállítójárműve összeütközött, hét katona megsérült. Az autópályát a mentési idejére, több órára lezárták.

A hét katonai jármű Sulzbach és Amberg települések között haladt az A6-os autópályán, amikor négy szállítójármű – eddig tisztázatlan okból – összeütközött.

Összesen hét katona sérült meg a balesetben, közülük egy súlyosan, kettő közepesen, négyen pedig könnyebben

– számolt be a Focus Online.

A német katasztrófavédelem mentőautókat és két mentőhelikoptert küldött a helyszínre, az autópályát a mentés idejére, több órára lezárták.

A baleset délelőtt 11 óra körül történt a Csehország felé vezető autópályán. A helyismerettel rendelkező autósoknak azt tanácsolják, kerüljék el a környéket.

A kiemelt kép illusztrácó. A képen: egy gázmaszkot viselő katona saválló ruhában fertőtlenít egy katonai járművet Boris Pistorius német védelmi miniszter látogatása előtt a német hadsereg (Bundeswehr) támogató szolgálatánál (Streitkräftebasis), Magdeburg közelében, 2023. március 16-án. (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

Ajánljuk még