Aktuális

Átszakadt egy gát, folyik a lakosok evakuálása

Az IMF-től és a Világbanktól várja az újabb pénzügyi segítséget Ukrajna

| Szerző: hirado.hu
Egy washingtoni konferencián az ukrán elnök közölte, a befagyasztott orosz vagyont országa megsegítésére kellene fordítani.  Az Egyesült Államok pénzügyminisztere hangsúlyozta, a nemzetközi közösségnek továbbra is támogatnia kell pénzügyileg Ukrajnát, amely az IMF-től és a Világbanktól vár újabb segítséget.

 

A német Deutsche Welle közlése szerint, a kijevi vezetés további anyagi segítséget vár az IMF-től, valamint a Világbanktól. A Nemzetközi Valutaalap, és a Világbank vezető képviselőivel folytatott washingtoni tárgyalás során – videókapcsolaton keresztül – az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij közölte:

a Nyugat által befagyasztott orosz vagyont Ukrajna újjáépítésére kellene fordítani.

Az Egyesült Államok, konferencián jelenlévő pénzügyminisztere, Janet Yellen kifejtette: a nemzetközi közösségnek továbbra is támogatnia kell pénzügyileg a hadban álló Ukrajnát.

Kapcsolódó tartalom

A Világbank, az IMF és a kijevi vezetés márciusi becslése szerint

több mint 400 milliárd euróra lenne szükség az ország újjáépítéséhez és a helyreállításhoz az elkövetkező tíz évben.

A Deutsche Welle beszámolója szerint további 500 millió dollárral támogatnák Ukrajnát az ország energetikai infrastruktúra-rendszerének helyreállításában, amely becslések szerint 11 milliárd dollár értékben szenvedett károkat. A Világbank közleménye szerint a fél milliárd dolláros támogatásból először a háború során megsérült mobil-fűtésrendszerek javítását, pótlását kívánják megoldani.

 

Kapcsolódó tartalom

Forrás: dw.com

A kiemelt képen Volodimir Zelenszkij beszédét nézik a jelenlévők az IMF és a Világbank, Ukrajna megsegítése okán megtartott, washingtoni találkozóján. Fotó: EPA/Shan Thew

Ajánljuk még