Baleset

Elgázolt egy embert a vonat, késésekre kell számítani

Elektronikus behívót vezetnek be Oroszországban

Törvényt fogadott el az orosz parlament alsóháza kedden a katonakötelesek egységes nyilvántartásának létrehozásáról és az elektronikus behívó bevezetéséről.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy a törvény a katonai nyilvántartás javításáról és korszerűsítéséről szól, és nincs „második mozgósítási hullám” az országban.

A nyilvántartást a katonai biztosságok fogják vezetni. A behívót elektronikus és levélformában is ki fogják állítani. Az elektronikus behívó kézbesítettnek tekintendő hét nappal azt követően, hogy feltöltik a címzett személyes fiókjába az állami szolgáltatások portálján (Goszuszlugi).

Kapcsolódó tartalom

Az elektronikus behívót kapott állampolgároknak 20 napon belül jelentkezniük kell a sorozási hivatalban. Ezen idő alatt a behívottaknak tilos elhagyniuk Oroszországot. Azokkal szemben, akik 20 napig nem tesznek eleget a behívásnak, a hatóságok „ideiglenes intézkedéseket” vezetnek be, például korlátozhatják őket a gépjárművezetés jogában, elutasíthatják esetükben a vállalkozói vagy a tulajdonjogi bejegyzést, a regionális hatóságok pedig kifizetéseket, támogatásokat tarthatnak vissza tőlük. A határozatok öt napon belül távolról is megfellebbezhetők.

A munkáltatók kötelesek az állami szolgáltatások portálján keresztül tájékoztatást adni a katonaköteles alkalmazottjaikról. Ugyancsak adatokkal látja el a nyilvántartást a szövetségi adószolgálat, a belügyminisztérium, az oktatási tárca, a központi választási hivatal, a bíróságok, a nyugdíjpénztár, a szociális alap, valamint más intézmények.

Kapcsolódó tartalom

A törvényt a felsőháznak is meg kell szavaznia. A nyilvántartást Vlagyimir Putyin elnök utasítása alapján 2024 áprilisára kell összeállítani.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója kedden bejelentette, hogy az ostromlott Bahmut város 80 százaléka orosz ellenőrzés alá került.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erők

Kapcsolódó tartalom

elmúlt egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét 610 főben nevezte meg. Mint mondta, közülük több mint 450 katona és „zsoldos” a Donyeck körzetében zajló harcokban esett el.

A tábornok a megsemmisített ukrán harci eszközök és katonai objektumok között nevezett meg három harckocsit, egy lengyel gyártmányú Krab önjáró löveget, egy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerhez tartozó radart és egy lőszerraktárt.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi csapást a helyi hatóságok. Donyeckben két civil megsérült belövés következtében.

Az oroszországi Belgorod repterének területén lezuhant egy drón. Személyi sérülés nem történt, a létesítmény kerítésében kisebb kár keletkezett.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Kapcsolódó hírek

Arcfelismerő rendszerrel szűri ki az állam ellenségeit Oroszország
Rendkívül modern, egyben hátborzongató rendszert állítottak fel az oroszok pár éve a bűnüldözés visszaszorítása érdekében. <span class="ui-provider gq b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr">Az arcfelismerő kamerahálózat ugyanakkor arra is alkalmas, hogy segítségével be tudják azonosítani a kormányzat ellenfeleit és a háború ellen fellépőket. </span>
Külföld

Ajánljuk még