Aktuális

Szexuális erőszak miatt elrendelték egy ukrán férfi letartóztatását

Nem indul újra a pártelnökségért választási veresége után a leköszönő finn miniszterelnök

Nem indul újra a pártelnöki posztért a Finn Szociáldemokrata Párt őszi kongresszusán Sanna Marin leköszönő finn kormányfő – jelentette be maga a politikus szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve jövő héttől parlamenti képviselőként folytatja a munkát.

„Jövő héten kezdem meg képviselői munkámat, és remélem, hogy nyugodtabb életet is tudok majd élni” – mondta Marin, aki arról is beszélt, hogy nem számít arra, hogy a hamarosan megalakuló kormányban miniszteri posztot kapna, és nemzetközi pozícióra sem kapott felkérést. Sanna Marin azt is elmondta, hogy csütörtökön benyújtja kormánya lemondását.

Finnországban a múlt héten parlamenti választást tartottak, amelyet 97,7 százalékos feldolgozottság mellett a Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) nyert meg 20,7 százalékos támogatottsággal, és ezzel 48 mandátumot szerzett.

Kapcsolódó tartalom

Második helyen a Finnek (korábban Igazi Finnek) végeztek a voksok 20,1 százalékával (46 mandátum), míg a volt miniszterelnök vezette baloldali Finn Szociáldemokrata Párt (SPD) 19,9 százalékot szerzett (43 mandátum).

Ajánljuk még