Legfrissebb

Elfogták a krasznogorszki merénylet terroristáit

Vádat emeltek a szentpétervári robbantás gyanúsítottja ellen

Halált okozó, szervezett csoport által elkövetett terrorcselekmény címén vádat emeltek kedden Moszkvában Darja Trepova, a Szentpéterváron vasárnap elkövetett robbantásos merénylet gyanúsítottja ellen.

A merényletben életét vesztette Vladlen Tatarszkij haditudósító, további negyven ember pedig megsebesült.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata szerint Trepovát robbanószerkezet szervezett csoport általi illegális továbbítása címén is megvádolták. A robbanás helyszínén és időpontjában készült videofelvétel tanúsága szerint egy mellszoborba rejtett pokolgép lépett működésbe, amelyet a vádlott adott át Tatarszkijnak.

Az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) szerint a haditudósító meggyilkolását az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki, a szabadságvesztésre ítélt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus alapította Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvánnyal (FBK) együttműködő „ügynökök” bevonásával.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese kedden a Telegram-csatornáján kilátásba helyezte, hogy a merényletek elkövetői nem fogják elkerülni méltó büntetésüket, és sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy azokat, akik pénzelik és irányítják őket, egyelőre nem éri el az igazságszolgáltatás. Közölte, hogy az „az úgynevezett kérlelhetetlen ellenzékre” gondol, amelyről „pátoszos filmek készülnek”, amely „részrehajló díjakban” részesül, és „a Nyugat aktív támogatásával évek óta harcol saját országa ellen”.

„Az összes büdös FBK és MBH-média (Mihail Hodorkovszkij emigráns ellenzéki orosz üzletember vállalkozása), a navalnijok, a volkovok, a ponomarjovok és egyéb hodorkovszkijok középszerű terroristák és gyilkosok lettek. Kárörömmel élvezik az orosz állampolgárok vérének látványát. Izgalmukban orrlyukaikat tágítják a sebesült és megcsonkított testek láttán. A sötétségre és a terrorra esküdtek fel a kijevi náci rezsim gyilkosaival együtt” – írta a volt orosz elnök és volt kormányfő.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Orosz belügyminisztérium sajtószolgálata

Ajánljuk még