Aktuális

Éjszakai klubban ejtett túszokat egy robbanószerekkel felszerelkezett fegyveres

Dingó támadt úszás közben egy kislányra

Úszás közben támadt rá egy általános iskolás korú kislányra egy dingó a kelet-ausztráliai Fraser-szigetnél, a sérült gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba – számolt be róla a BBC ausztrál kiadása kedden.

A kislány a queenslandi vadőrszolgálat (QPWS) szerint a népszerű sziget egy sekély lagúnájában úszott helyi idő szerint hétfő délután, amikor az állat hátulról rátámadt, és a fejénél fogva több másodpercre a víz alá rántotta. Végül hozzátartozói szabadították ki a kislányt a vízből.

A kiérkező mentők a helyszínen gyorsan ellátták a gyereket, majd a mentőhelikopter elvitte a kórházba. A LifeFLight légi mentőszolgálat közlése szerint a kislány a fején és az ujjain szenvedett sérülést.

A QPWS közleménye szerint az állat egy jelöletlen hím lehetett, az esetet vizsgálni kezdték.

A Queensland államhoz tartozó Fraser-sziget világörökségi státusza miatt népszerű utazási célpont. A szigeten mintegy kétszáz vadon élő dingót tartanak számon, ám mind az állatok, mind az emberek védelmében szigorú szabályok vonatkoznak az állatokkal való érintkezésre, etetésük szigorúan tilos.

Tavaly egy ötéves kisfiút szállítottak kórházba,

aki egy hasonló, óceánparti dingótámadás során a fején és a karján szenvedett sérüléseket.

Több évtized után 2001-ben történt meg az első haláleset a szigeten, amelyet dingó okozott, ekkor egy kilencéves kisfiú esett dingó áldozatául.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még