Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Drámai pillanatokat élt át a kezdő pilóta – videón a kényszerleszállás

| Szerző: hirado.hu
Drámai pillanatokat élt át egy újonc pilóta, akinek repülőgépéről a felszállás során levált az orrfutómű kereke. Tapasztalt kollégája sietett a fiatal pilóta segítségére.

 

Egy kezdő pilóta Michiganben sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy olyan repülőgéppel, amelyről hiányzott egy fontos alkatrész, tapasztalt pilótakollégája segítette.

Taylor Hash élete harmadik szólórepülése során elvesztette a repülőgép orr-futóművét, amikor elhagyta a kifutópályát és felemelkedett a levegőbe. A hiányzó darabot a beszámolók szerint egy másik pilóta vette észre, aki éppen felszállásra készült.

A gyakorlott pilóta azonnal értesítette az Oakland megyei nemzetközi repülőtér irányítótornyát a balesetről, majd életmentő útmutatást nyújtott a 21 éves ifjú pilótának.

A tapasztaltabb pilóta, Chris Yates rádión hívta Hasht, és gyorsan megnyugtatta a nőt, amikor hallotta, hogy remeg a hangja.

Taylor, itt Chris beszél. A lányomat is Taylornak hívják, és én tanítottam meg repülni! Minden rendben lesz” – mondta Yates a rádión.

A férfi nyugodtan instruálta Hasht, részletesen leírta, hogyan szálljon le a géppel, és hogyan kerülje el a katasztrófát. A drámai földet érésről készült videón tisztán látható, hogy Hash különösebb sérülés nélkül teszi le a gépet, miután azt mondták neki, hogy kerülje meg a repülőteret, és alacsonyan közelítsen a kifutópálya felé – olvasható a New York Post cikkében. 

Amikor Hash gépe végre földet ért, a rutinos pilóta csak ennyit üzent kolléganőjenek: „Ez az, kislány, büszke vagyok rád.

A kiemelt kép illusztráció; a képen: egy Cessna típusú kisrepülőgép, amely leszállás közben a várakozók közé csapódott a helyi repülőtéren a németországi Gersfeldben, 2018. október 14-én. A balesetben három ember életét vesztette, öten megsérültek. (MTI/EPA/Armando Babani) 

Ajánljuk még