Videó

Videó! Újabb földrengés volt Magyarországon, további utórengések várhatóak

ORFK: Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 5709-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4186-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 52 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

Vonattal 43 ember – köztük 14 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó hírek

ORFK: Mintegy tizenegyezer menekült érkezett Ukrajnából pénteken
Az ukrán-magyar határszakaszon 5970-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4952-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.
Belföld
Soltész Miklós: Magyarország továbbra is kiveszi részét a szolidaritásból
Az ukrajnai háborúban a béke megteremtése ugyan a nagyhatalmak feladata és lehetősége, a szolidaritás ugyanakkor mindannyiunké, és Magyarország továbbra is kiveszi részét ebből a szolidaritásból – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Belföld

Ajánljuk még