Baleset

Lezuhant egy hídról az autóbusz, negyvenöten meghaltak

Oldalára borult vasúti szerelvény, betört üvegek és több tucat sérült – fotókon a svájci vonatbalesetek

| Szerző: hirado.hu
Több ember megsérült, amikor Svájcban két személyvonat is kisiklott – egymástól függetlenül. Mindkét balesetet egy hatalmas vihar okozta. A mérések szerint a térségben több mint 100 km/h széllökések voltak.

 

Oldalára borult vasúti szerelvény, betört üvegek és több tucat sérült – ez a látvány fogadta a helyszínre érkező mentőegységeket, amelyeket két vonat balesethez is riasztottak pénteken.

A szerencsétlenségek az északnyugati országrészben: Lüscherz és Büren zum Hof települések közelében történtek.

Az Aare Seeland Mobil svájci közlekedési vállalat kisiklott vagonja a svájci Lüscherz környékén. A vállalat szerint vihar miatt bekövetkező balesetben több ember megsérült (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Manuel Lopez)

A két, egymástól teljesen független eset 40 kilométeren belül történt, az előzetes vizsgálatok szerint pedig mindkét baleset azután következett be, hogy hatalmas vihar csapott le az országra, intenzív széllökésekkel és esővel.

Kapcsolódó tartalom

Sürgős vészhívást kaptunk, hogy kisiklott egy vonat a Büren zum Hof állomás közelében. Munkatársaink azonnal a helyszínre siettek, jelenleg pedig a helyreállítási munkálatok zajlanak”– nyilatkozta a rendőrség szóvivője, aki hozzátette: a baleset pontos okait még vizsgálják.

Az Aare Seeland Mobil svájci közlekedési vállalat kisiklott vagonja a svájci Lüscherz környékén 2023. március 31-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Manuel Lopez)

A Büren zum Hof-i balesetben 12 ember: kilenc felnőtt és három gyermek sérült meg, egyikük sérülései súlyosak. A rendőrség szerint Lüscherzben szintén többen megsérültek, de a sérültek számáról és állapotáról nem nyilatkoztak.

A vasúttársaság hivatalos honlapján is megerősítette a hírt, miszerint kisiklottak a szerelvényeik, a vizsgálat teljes időtartamára pedig lezárták az érintett vasútvonalat.

Ajánljuk még