Baleset

Három személyautó ütközött össze, torlódik a forgalom az autópályán

Kínai vadászrepülők lépték át a Tajvani-szoros középvonalát

Kilenc kínai vadászrepülőgép és egy katonai drón lépte át a Kínát és Tajvant elválasztó Tajvani-szoros középvonalát – jelentette a tajvani védelmi minisztérium szombaton.

Az incidens a minisztérium közleménye szerint a szombat reggel 6 órát megelőző 24 órában történt. Válaszlépésként Tajvan repülőgépeket küldött, hogy figyelmeztesse a kínai gépeket.

Tajvan, amelyet Kína a saját területének tekint, az elmúlt években gyakran számolt be arról, hogy a kínai légierő szinte naponta hajt végre bevetéseket a sziget közelében.

A tajvani védelmi tárca korábbi közleménye szerint pénteken is kilenc kínai harci repülőgép lépte át a Kínát és Tajvant elválasztó Tajvani-szoros középvonalát.

Kapcsolódó tartalom

Caj Jing-ven tajvani elnök szerint Kína szándékosan növeli a feszültséget a térségben.

A Közép-Amerikában tartózkodó Caj Jing-ven hazatérése előtt valószínűleg Kevin McCarthyval, a washingtoni képviselőház republikánus elnökével is találkozik Los Angelesben, Kína azonban megtorlással fenyegette meg Tajvant, ha erre a találkozóra sor kerül.

Kapcsolódó tartalom

Kína a saját részének tekinti az 1949 óta önálló kormányzattal rendelkező Tajvant, és vezetése korábban aláhúzta: ha kell, erővel gondoskodik az újraegyesítésről.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még