Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Mike Pence: Figyelemelterelés a kudarcos demokrata kormányzásról Trump vád alá helyezése

| Szerző: hirado.hu
Mike Pence volt amerikai alelnök a CNN-nek adott csütörtöki interjújában kijelentette, a Donald Trump volt elnök elleni vádemelés egy értelmetlen ügy, amely talán el sem jut a tárgyalásig. A média által felfújt a volt amerikai elnök körüli vizsgálatokkal kapcsolatban elmondta: „úgy vélem, nem jut el az amerikai emberekhez, akik a Biden-kormányzat kudarcos politikájának súlya miatt küszködnek”.

Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban, így ő lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul. A pontos vádak egyelőre nem ismertek, de az ügy középpontjában a Trump 2016-os kampánya során egy pornósztárnak fizetett hallgatási pénz áll. Az ügy kapcsán többek között megszólalt Mike Pence, Donald Trump korábbi alelnöke.

Pence védelmébe vette a volt elnököt, a vádiratot pedig felháborítónak nevezte. Elmondta, hogy amerikaiak milliói számára ez az ügy nem más, mint politikai vádaskodás, amelyet egy olyan ügyész vezet, aki megfogadta, hogy vádat emel a volt elnök ellen – írja a Breitbart.

Kapcsolódó tartalom

Az Egyesült Államok korábbi alelnöke elmondta,

a média megszállott a Donald Trump elleni nyomozásokkal kapcsolatban, ám ez nem fogja érdekelni a társadalmat, amely a Biden-kormány kudarcos politikájának következményei miatt küszködik.

A politikus úgy gondolja, az amerikai emberek úgy fognak tekinteni minderre, mint egy újabb politikai bűncselekményre. Úgy fogalmazott: ez egy újabb dráma csak, amely eltereli a figyelmet Washingtonban, és lehetetlenné teszi, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyekkel az ország szembesül.

Pence elmondta, hogy az ügy még téma lehet egy ideig, viszont fennáll a lehetősége annak, hogy a bíró elveti az egészet, mielőtt az egyáltalán az bíróság elé kerülhetne.

Pence szerint egy olyan időszakban, amikor az amerikai nép annyira küzd – a Biden-kormányzat gyenge teljesítménye miatt –, ez az ügy csak az ország megosztottságát növeli. Mint mondta: „Az az üzenet, amit ez a nagyvilágnak küld, szörnyű üzenet az amerikai igazságszolgáltatásról.”

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen Mike Pence volt amerikai alelnök látható a Fehér Ház James Brady sajtószóvivői termében Washingtonban, az Egyesült Államokban, 2020. március 10-én. (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

Ajánljuk még