Aktuális

Szökött veszélyes bűnöző ellen indítottak hajszát

Szijjártó: Ha nincs párbeszéd, akkor nincs remény a békére

Szijjártó Péter rámutatott, a háború egyik fő negatív következménye az, hogy a világ ismét blokkokra oszlik, márpedig ha leválasztjuk a Nyugatot a Keletről, az tönkreteszi az európai gazdaságot.

Európa az eddigi legsúlyosabb kihívásokkal néz szembe a gazdaság és a biztonság tekintetében. Erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt Svájcban. Szijjártó Péter az ENSZ Európai Gazdasági Bizottság ülésén azt mondta, hogy Európában mind megfizetjük az ukrajnai háború árát, az inflációval, egekbe szökő energia – és élelmiszerárakkal – hangzott el az M1 híradójában.

Kapcsolódó tartalom

Párbeszéd nélkül nincs remény a békére

A miniszter hangsúlyozta, hogy a legfontosabb kérdés az emberéletek megmentése, ami csak a béke megteremtésével lehetséges.

Kapcsolódó tartalom

 

„Tehát ahelyett, hogy blokkokra oszlana a világ, inkább a konnektivitást szeretnénk előtérbe helyezni, ami azt jelenti, hogy a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést és a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést szeretnénk megteremteni, éppen ezért fenn kell tartani a párbeszédet, hiszen ha nincs párbeszéd, akkor nincs remény a békére” – hangsúlyozta Genfben a külgazdasági és külügyminiszter.

Kiemelt kép: MTI/KKM

Kapcsolódó hírek

Szijjártó Péter: Ellentétes az európai érdekekkel a világ blokkosodása, ehelyett párbeszédre van szükség
Az ukrajnai háború egyik legfőbb negatív következménye, hogy a világ újra a blokkosodás útjára lépett, ami élesen ellentétes az európai és a magyar érdekekkel, ehelyett párbeszédre, konnektivitásra lenne szükség – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Genfben.
Külpolitika
Ezért nem támogatja Magyarország Ukrajna EU-s és NATO-s integrációját
Miért nem támogatja Magyarország Ukrajna EU-s és NATO-s integrációját? Milyen veszélyben vannak a kárpátaljai magyar iskolák és hogyan alakult az ott élő magyarok anyanyelvhasználati joga? Bemutatjuk, miként alakult Ukrajnában a kisebbségeket diszkrimináló nyelvtörvény.
Külföld
Szijjártó: Magyarország nem támogatja Ukrajna EU-tagságát, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak
Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter péntek este, miután megbeszélést folytatott Ilze Brands Kherisszel, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesével New Yorkban.
Külföld
Szijjártó: Sérti a NATO egységét, hogy miniszteri szinten összehívják a NATO–Ukrajna bizottságot
Sérti a NATO egységét, hogy miniszteri szinten összehívják a NATO-Ukrajna bizottságot – jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben. A külügyminiszter azt mondta: a NATO főtitkár a magyar ellenkezés ellenére hívta össze az ülést. Magyarország tudomásul veszi a döntést, de hangsúlyozza, hogy hazánk abban érdekelt, hogy a háború minél előbb véget érjen – hangzott el az M1 híradójában.
Külföld

Ajánljuk még