Aktuális

Vasárnap hajnalban óraátállítás! Így módosul egyes vonatok és buszok menetrendje

Megérkeztek a képek: kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat

Kisiklott és kigyulladt egy vasúti szerelvény közel két tucat kocsija csütörtökön hajnalban az egyesült államokbeli Minnesota államban, a baleset miatt egy kistelepülés lakóit kitelepítették.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a tehervonat etanolt és kukoricasűrítményt szállított, amely kigyulladt a baleset nyomán. Kandiyohi megye rendőrségének közleménye szerint a baleset helyszínének szűk egy kilométeres körzetében rendelték el az ott lakók kitelepítését, amelyet a hatóság irányít.

Kapcsolódó tartalom

A csütörtök reggeli kiadott közlemény szerint a lángokat akkor még nem sikerült eloltani, ezért a hatóság Raymond kisváros elkerülésére kért mindenkit.

Áldozatokról nem érkezett jelentés.

A vonatot üzemeltető Burlington Northern Santa Fe vasúttársaság közölte: 22 kocsi siklott ki, és a cég mindenben együttműködik a hatóságokkal a baleset okainak kiderítésére.

Tűzoltó egy kisiklott tehervonat összetorlódott tartályainál a Minnesota állambeli Raymond város közelében. (Fotó: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Kerem Yücel)

Szerdán egy kanadai vasúti társaság üzemeltetésében közlekedő szerelvény 15, vasércet szállító kocsija siklott ki a Pennsylvania állambeli Pittsburgh közelében, sérültek ott sem voltak.

Vasárnap egy szintén kanadai üzemeltetésű vasúti szerelvény két kocsija futott le a pályáról Chicago külvárosi részén.

Az Egyesült Államokban komoly vita bontakozott ki a vasútbiztonságról, miután február elején súlyos környezeti károkat okozott egy baleset, amelyben egy nagyobb, részben veszélyes anyagokat szállító szerelvény 50 kocsija siklott ki, majd kapott lángra az Ohio állambeli East Palestine kisvárosban.

Kapcsolódó tartalom

A veszélyes anyag – zömmel vinil-klorid – a talajba és a környező vizekbe is beszivárgott, a helyiek azóta is rendszeresen számolnak be egészségügyi panaszokról.

Egy kisiklott tehervonat összetorlódott tartályai a Minnesota állambeli Raymond város közelében. (Fotó: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Kerem Yücel)
Az etanolt és kukoricaszirupot szállító szerelvény az ütközéstől lángba borult. (Fotó: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Kerem Yücel)

Ajánljuk még