Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Biden a nashville-i iskolában történt lövöldözésen viccelődött

| Szerző: hirado.hu
Joe Biden amerikai elnök kedden nevetve válaszolt egy riporter azon kérdésére, hogy a nashville-i keresztény általános iskolában lövöldöző transznemű a keresztény embereket vette-e célba.

„Nos, valószínűleg nem” – mondta a 80 éves Biden a Fehér Ház előtt összegyűlt médiának kedden, amikor arról kérdezték, hogy a hétfői halálos lövöldözés – melyet az iskola egy transznemű volt diákja kövezetett el – három gyermek és három felnőtt életét követelte a Tennessee állambeli Covenant Schoolban, keresztényeket célzó támadás volt-e.

Kapcsolódó tartalom

Biden ezután mosolyogva azt mondta:

Nem, csak vicceltem. Fogalmam sincs”.

Josh Hawley republikánus szenátor szerint a támadás valóban keresztény hívőket célzott.

Hawley kedden felszólította az FBI-t és a belbiztonsági minisztériumot, hogy a hétfői lövöldözést keresztény hívők elleni gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják ki.

A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról. Fotó: MTI/AP/Metropolitan Nashville Police Department

Az FBI igazgatójának, Christopher Wray-nek és a belbiztonsági minisztérium vezetőjének, Alejandro Mayorkasnak címzett levelében a missouri republikánus a Tennessee állambeli magániskolában történt vérontást „keresztények elleni” célzott támadás eredményének minősítette, és felszólított arra, hogy „a szövetségi kormány teljes erőforrásait” vessék be annak megállapítására, hogy a 28 éves Audrey Hale, a vallási iskola egykori diákja miért követte el a szörnyű bűncselekményt.

Kapcsolódó tartalom

A Fox News keddi „The Ingraham Angel” című műsorában

Hawley azt mondta, a műsorvezető Laura Ingrahamnak, hogy Biden megjegyzései „méltatlanok” az elnöki méltósághoz.

„Ez teljesen méltatlan az Egyesült Államok elnöki tisztségéhez. Ez egy olyan ember, ez egy olyan hivatal, akinek az a felelőssége, hogy vezesse ezt az országot – gyerekek halnak meg” – érvelt Hawley.

„Bidennek el kellene ismernie, a hívő embereket vették célba. Üdvözölnie kellene a rendfenntartó erők munkatársait, akik az életüket kockáztatták, és több száz gyereket mentettek meg. De azt kellene mondania, hogy a végére járunk a dolognak, gyűlölet-bűncselekménynek fogjuk nevezni, és teljes körű vizsgálatot fogunk folytatni, hogy ez ne ismétlődhessen meg” – tette hozzá a szenátor.

Merrick Garland, az Egyesült Államok legfőbb ügyésze szintén tiltakozott az ellen, hogy a Covenant magániskolában történt lövöldözést gyűlölet-bűncselekménynek nevezzék,

és kedden azt mondta a törvényhozóknak, hogy először az indítékot kell megállapítani, mielőtt eldöntenék, hogy a gyilkosságok ebbe a kategóriába tartoznak-e.

„Természetesen teljes erővel dolgozunk a (hatóságokkal), hogy megpróbáljuk meghatározni az indítékot, és természetesen az indíték határozza meg, hogy gyűlölet-bűncselekményről van-e szó vagy sem” – mondta Garland a Szenátus költségvetési bizottságának meghallgatásán a törvényhozóknak.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: New York Post

A kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS)

Ajánljuk még