Aktuális

Izgalmas programokkal várják a látogatókat március 15-én Budapesten és vidéken egyaránt

A bolgár gazdák tiltakoznak az ukrán gabona behozatala ellen

Háromnapos tiltakozó akciót kezdtek a bolgár gazdák szerdán az ország több körzetében az országba beszállított ukrán gabona miatt – jelentette a bolgár Nova televízió.

A tiltakozó megmozdulások résztvevői az ukrajnai gabona – mindenekelőtt a búza és a napraforgó – behozatalának leállítását követelik, mert az az ukrán termékek alacsony ára versenyképtelenné teszi a bulgáriai gabonát.

Kapcsolódó tartalom

Jarov Gecsev bolgár mezőgazdasági miniszter közölte a demonstrálókkal, hogy a szállítással kapcsolatos problémákat csak az Európai Bizottság szintjén lehet megoldani.

„Meghallgatjuk a gazdák követeléseit, és az uniós törvényekkel összhangban lévő pótlólagos intézkedéseket javaslunk, mert ezt a problémát mi Bulgáriában nem tudjuk megoldani. Azt szeretném, hogy Brüsszelben világosan megértsék: az ukrajnai konfliktus közelében lévő államok eléggé magas árat fizetnek, Európának szolidárisnak kell lennie a saját gazdáival is. Európának reagálnia kell, remélem, ezt minél előbb megteszi” – idézte a minisztert a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az ellenőrizetlen, vámmentes ukrán gabonabehozatal miatt több kelet- és közép-európai országban tiltakoznak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még